Moto Guzzi motoren De Motorzaak is officiële Moto Guzzi dealer. Kom eens langs of maak een afspraak.

 
 

Moto Guzzi Amsterdam.

Het legendarische merk Moto Guzzi staat al bijna een eeuw symbool voor rijplezier onder alle omstandigheden. De karakteristieke vormgeving en weergaloze rijeigenschappen hebben het Italiaanse motorfietsmerk tot een fenomeen gemaakt. Het wekt daarom geen verbazing dat het merk uit Mandello del Lario de harten heeft veroverd van opeenvolgende generaties van motorrijders over de hele wereld.

Moto Guzzi staat als merk voor techniek en performance, met een unieke uitstraling en een klassieke, persoonlijke stijl. Het unieke Italiaanse motormerk werd in 1921 opgericht in Genua en is sindsdien synoniem geweest voor stijl, kwaliteit en robuuste motortechniek.

Moto Guzzi is nooit bewust meegegaan met modetrends. Het merk is altijd haar eigen stijl blijven ontwikkelen en daarmee een trendsetter geweest en gebleven. Met bijna een eeuw aan motorgeschiedenis, ervaring en expertise heeft het merk zich zowel wat betreft stijl als techniek verder kunnen ontwikkelen en als uniek merk kunnen blijven profileren.

Wij vertegenwoordigen dan ook met trots het merk Moto Guzzi in Amsterdam en omstreken. Je bent bij ons aan het juiste adres voor jouw Moto Guzzi motorfiets, voor customization en voor al het onderhoud aan deze prachtige motoren. Uiteraard geldt dit ook voor alle aan Moto Guzzi gerelateerde zaken, onderdelen en lifestyle artikelen.

Daarnaast ben je altijd welkom voor een informatief gesprek over of geheel vrijblijvende offerte voor een van de producten van dit geweldige motorfietsmerk.

Je kunt bij ons voor vrijwel alle modellen terecht. Maak vooral ook kennis met de mogelijkheden om je bike bij ons te personaliseren, te ‘branden’ en customizen met originele Moto Guzzi onderdelen. Daarnaast kun je kennismaken en een proefrit maken met zowel onze nieuwe als gebruikte selectie van Moto Guzzi kwaliteitsmotoren.

 

Klik hier Klik hier
Lees meer over Moto Guzzi

Moto Guzzi geschiedenis

Het bedrijf ‘Società Anonima Moto Guzzi’ werd op 15 maart 1921 opgericht in het kantoor van notaris Paolo Cassanello in Genua. De doelstelling van het bedrijf was ‘de fabricage en verkoop van motorfietsen, en alle andere activiteiten die relevant zijn of gerelateerd zijn aan metaalbewerking en machinebouw’. De partners van het bedrijf waren de beroemde reder Emanuele Vittorio Parodi uit Genua, zijn zoon Giorgio en zijn vriend Carlo Guzzi. Guzzi was een vroegere kameraad van Parodi uit de Italiaanse luchtmacht. De mannen hadden samen gediend in de luchtmacht, evenals een andere vriend, Giovanni Ravelli. Ravelli was net als Parodi vlieger geweest, maar verongelukte in augustus 1919 tijdens een testvlucht. Het was ter nagedachtenis aan deze vriend dat de adelaar werd gekozen als logo-embleem voor Moto Guzzi.

De eerste motorfiets die van de band rolde was de legendarische 8 HP Normale. Deze legendarische fiets werd opgevolgd door succesvolle modellen zoals de 1928 Guzzi G.T., bijgenaamd ‘Norge’ om de expeditie naar de poolcirkel te herdenken, en de Airone 250 (1939), die de best verkopende middenklasser motorfiets in Italië bleef voor meer dan 15 jaar. In de tussentijd boekte Moto Guzzi meerdere race-successen en vestigde het merk haar naam als racemerk. De eerste overwinning was de prestigieuze Targa Florio in 1921, die het begin markeerde van een indrukwekkende reeks overwinningen. Tot haar terugtrekking uit de racesport in 1957 verzamelde Moto Guzzi een indrukwekkende hoeveelheid onderscheidingen en racetitels, waaronder 14 GP-wereldkampioenschappen en 11 Tourist Trophies. De jaren na de Tweede Wereldoorlog waren aanleiding tot modellen als de Guzzino 65 (‘Cardellino’), die de best verkopende Europese motorfiets werd voor meer dan een decennium. De Guzzino werd opgevolgd door de legendarische Galletto (1950) en de Lodola 175 (1956). In 1950 was Moto Guzzi de eerste fabrikant in de wereld die een windtunnel liet bouwen in Mandello del Lario. De raceafdeling van Moto Guzzi bestond uit een team van briljante ingenieurs en ontwerpers, waaronder Umberto Todero, Enrico Cantoni en de Milanese Giulio Cesare Carcano. Carcano vergaarde een legendarische status met zijn Guzzi Otto Cilindri, een achtcilinder racemotorfiets die 285 Km / h haalde - voor die tijd een ongelooflijke snelheid.

90 ° V-twin

Eind jaren ’60 presenteerde Moto Guzzi het 90 ° V-twin motorblok dat uiteindelijk het symbool en speerpunt van het merk zou worden. Deze dwarsgeplaatste motor werd gebruikt als basis voor modellen als de Moto Guzzi V7, V7 Special en een ander exemplaar, de legendarische Guzzi V7 Sport. De ongeëvenaarde V-twin werd ook geproduceerd met een kleinere capaciteit, V35 en V50 varianten. De belichaming van de V-twin motortechniek werd de Moto Guzzi California, die was uitgerust met elektronische inspuiting en een triple-schijfremsysteem. De California was bedoeld om de Amerikaanse markt te veroveren, samen met de Ambassador en de Eldorado varianten. De California pochte met de klassieke 850 cc cilinderinhoud, een inhoud die sindsdien is herontdekt en als standaard is teruggebracht is in het huidige assortiment van Moto Guzzi. Modellen zoals de Le Mans, Daytona, Centauro en Sport 1100 hielden het sportieve erfgoed van het merk in leven. De onmiskenbare stijl en het karakter van deze fietsen werden nog maar eens benadrukt in de jaren 1990 met de komst van de nieuwe Californië, Nevada en V11 Sport-serie.

Overname door Piaggio

Op 30 december 2004 werd Moto Guzzi onderdeel van de Piaggio Group (met Roberto Colaninno als voorzitter en algemeen directeur), de Europese marktleider in de tweewielermarkt en een van 's werelds grootste fabrikanten van motorrijwielen. Door deze ‘renaissance’ kon Moto Guzzi zich herpositioneren en doorontwikkelen om het merk weer sterk in de markt te zetten. Als gevolg van de overname door Piaggio presenteerde Moto Guzzi in maart 2005 de Breva 1100, een nieuwe en stijlvolle fiets in het 'naked' segment. In september van dat jaar werd de alom geprezen Moto Guzzi Griso 1100 gelanceerd, een motorfiets met originele techniek en unieke styling. Vanaf april 2006 zijn de Breva en Griso ook verkrijgbaar met 850 cc blokken. Als bevestiging van deze hergeboorte maakte Piaggio aan het einde van 2009 bekend een grote investering te gaan doen in Moto Guzzi, waaronder in de ontwikkeling van producten en modellen maar ook in de productiefaciliteiten in Mondello del Lario, de geboorteplaats van Moto Guzzi. In 2011 bestond het merk 90 jaar en om dit te vieren werd een volledig nieuwe versie van de California gepresenteerd en op de markt gebracht. Deze nieuwe uitvoering bracht een ode aan het legendarische originele model, maar in een volledig nieuw jasje dat zowel het ontwerp van het motorblok zelf benadrukt als het originele zadel en tank die zo iconisch om het blok heen zijn gevormd.

Moto Guzzi V7

In dit jaar werd ook de nieuwe V7 Racer geïntroduceerd, welke qua productie een echte special moest worden. Deze racer had een 750cc motor, geïnspireerd op de speciaal getunede versies uit de jaren '70. Het ontwerp eert hiermee Moto Guzzi’s orginele styling en combineert dit met een mix van moderne techniek en vakmanschap. In 2012 werd de volledig vernieuwde V7 range gepresenteerd. Met een herzien motorblok, een gloednieuw design met volledig nieuwe onderdelen: de legendarische en iconische V7 overtreft hiermee alle verwachtingen.