Motorhandschoenen

motorhandschoenen

Motorhandschoenen

Motorhandschoen zijn er in alle soorten en maten, voor elke rijstijl en voor ieder gebruik. In onze motorkledingshop vind je de beste motorhandschoenen voor de beste prijs, van beroemde merken als REV'IT en Spidi. Onze medewerkers hebben ervaring met het gebruik van handschoenen in alle mogelijke omstandigheden en kunnen je adviseren welk paar het beste bij jouw rijstijl en gebruik past. Loop bij ons binnen en laat je informeren over motor handschoenen.

Zeker als je de motor het hele jaar door gebruikt, is het waarschijnlijk dat je jezelf moet uitrusten met meer dan een paar handschoenen. Als je in zomerse omstandigheden rijdt en als het droog is gaat er niets boven een paar leren handschoenen. Leer is comfortabel om te dragen, ongelooflijk slijtvast en geeft de rijder of rijdster het beste contact met de machine. Maar leer is niet handig bij regen omdat het vocht absorbeert. Onder winterse omstandigheden, maar als het wel droog is, kun je gaan voor een gewatteerde leren motorhandschoen. Als het koud én nat is ben je beter af met geïsoleerde textiele handschoenen.

Leren motorhandschoenen

Traditioneel worden motorhandschoenen gemaakt uit leer omdat leer een groot aantal voordelen heeft. Leer is comfortabel en relatief dun, zodat het een goed gevoel van controle geeft voor de motorrijder. Leer is sterk en slijtvast als je een keer onderuit zou gaan. Lederen handschoenen zijn er in alle soorten en maten. Alle race handschoenen zijn van leer en in veel handschoenen voor toerritten en woon-werkverkeer zit leer verwerkt. Sommige leren handschoenen zijn gevoerd voor de warmte. Andere handschoenen zijn volledig gevoerd en dus perfect voor ritten in de zomer en als het warm is.

Het grote nadeel van leer is dat het materiaal werkt als een spons. Wanneer het regent zal een lederen handschoen water absorberen. Zelfs als er een waterdicht membraan in de handschoen zit zal het vocht een manier vinden om door de handschoenen te dringen, waardoor je een nat gevoel en, in bepaalde omstandigheden, koude handen krijgt. De meeste motorrijders zullen daarom meer dan een paar handschoenen nodig hebben. Zeker als je veel in de regen rijdt is het verstandig om een paar textiele motorhandschoenen aan te schaffen met een waterdicht membraan.

Textiel motorhandschoenen

Net als bij een motorjas, kan een textiele motorfiets handschoen de beste keuze zijn om warm en droog te blijven. Lederen handschoenen voelen geweldig aan. Ze zijn comfortabel om te dragen en geven meer controle over je motorfiets. Maar leer heeft weinig thermische eigenschappen en, als het regent, neemt het leer water op als een spons.

Handschoenen van textiel zijn waterbestendig en, als ze zijn uitgerust met een goed waterdicht membraan houden ze je gegarandeerd droog. Onder koude en droge omstandigheden kunnen zowel textiele als lederen handschoenen worden uitgevoerd met een thermische voering, maar omdat textiel water afstoot zullen textiele handschoenen de warmte beter reguleren. Een combinatie die je veel ziet is een bovenwerk van textiel op de handschoen om je handen droog te houden, maar een lederen palm voor betere controle over de motorfiets.