Motorhelmen

motorhelmen

Motorhelmen

De Motorzaak heeft de beste selectie motorhelmen beschikbaar. In onze motorshop vind je een breed aanbod aan helmen van bekende merken zoals Arai en Caberg, die hun betrouwbaarheid dubbel en dwars hebben bewezen. Onze medewerkers zijn allemaal fervent motorrijder en kunnen je adviseren welk type helm het beste bij je past. We nodigen je graag uit in onze motorkleding shop!

Op zoek naar een betaalbaar alternatief? Veel fabrikanten produceren motorhelmen met dezelfde eigenschappen en bescherming als high-end modellen, maar dan zonder het forse prijskaartje. Of je nu een sportieve rijder bent, de motor voornamelijk voor woon-werkverkeer gebruikt of het liefst offroad gaat, wij hebben de perfecte helm voor jou.

Wat vaak wordt onderschat bij de keuze voor een helm is het vinden van de juiste pasvorm. Niet alle hoofden zijn hetzelfde en sommige modellen zullen je beter passen dan andere. Als vuistregel geldt dat hoe hoger je gaat in prijs, hoe smaller en ovaler de vorm van de helm zal zijn. De juiste pasvorm kan een groot verschil maken en het is daarom aan te raden om je goed te laten informeren bij het kiezen van een motorhelm. In onze custom motorshop kun je op je gemak een helm passen en je laten adviseren over de meest geschikte helm voor jou.

Het belang van een functionele en goed passende helm wordt vaak onderschat. Het is niet altijd bekend wat nou de meest geschikte helm is voor jouw type motor en gebruik. Onze medewerkers zijn ervaren motorrijders en kunnen je alles vertellen over motorhelmen.

Een overzicht van de soorten helmen die verkrijgbaar zijn en bij welk gebruik ze het beste tot hun recht komen.

Integraalhelm

Motorrijders die op zoek zijn naar allround bescherming kunnen het beste kiezen voor een integraalhelm. Een integraalhelm is een valhelm die bestaat uit één stuk en het hoofd volledig omsluit, waardoor je gezicht goed wordt beschermd en alle kwetsbare gebieden van het hoofd worden bedekt. Het vizier van de helm beschermt tegen wind, puin en soms zelfs tegen schadelijke straling van de zon.

Systeemhelm

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke valhelm dan is een modulaire helm, ook wel systeemhelm genoemd, het perfecte model voor jou. Dit type helm is gericht op de avontuurlijke motorrijder en is geweldig voor toerrijders die zowel veiligheid als gebruiksgemak belangrijk vinden. Je kunt zelf kiezen hoeveel bescherming een systeemhelm biedt (en hoeveel vliegen je wilt vangen). Klap simpelweg het kinstuk en vizier naar beneden voor meer bescherming tegen wind en regen.

Halfopen / Open helm

Als je houdt van het echte motorgevoel en graag de rijwind op je gezicht voelt, dan is een halfopen helm of een open helm een goede keuze. Of je nu een chopper rijdt, een scooter of iets er tussenin; je kunt bijna niet fout gaan met een (half)open exemplaar. Halfopen helmen zijn ontworpen om jou de meeste bescherming te geven en het puurste rijgevoel. Van de klassieke biker helm tot de moderne en strakke scooter helm; DMZ Custom Motoren heeft voor ieder wat wils.

Sport helm

Sporthelmen zijn motorhelmen die qua uiterlijk geïnspireerd zijn op de meer agressieve look en rijstijl van sportmotoren. Vaak wordt een sport motorhelm uitgevoerd in verschillende kleuren en met prachtige graphics. Neem contact met ons op voor vragen over jouw ideale sporthelm, en kom langs in onze custom motorshop om jouw droomhelm te komen passen.

Offroad / Crosshelm

Voor degenen die graag van de verharde weg afgaan, zijn crossmotor en ATV helmen de beste optie. Dit soort helmen is ontworpen om tegen een stootje te kunnen en beschermt tegen alle uitdagingen die je kunt tegenkomen op het parcours. Dus als je klaar bent voor een epische rit in het zand of in het bos doe je er verstandig aan om een goed passende motorcross helm aan te schaffen.

De Motorzaak heeft de beste en meest betrouwbare merken in het assortiment. Of je nu puur gaat voor bescherming, voor stijl, comfort, geïntegreerde functies zoals een headset, of gewoon op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare motorfiets helm: wij hebben de perfecte helm voor je.